Posztolta: Varga Tamás
Az idő és a végtelennek tűnő tanulási lehetőségek


Az idő és a végtelennek tűnő tanulási lehetőségek

Végtelennek tűnő tanulási lehetőségek

A tanulási lehetőségek az információs korban végtelennek tűnnek. Az internet segítségével bárki elérheti azt a hatalmas tudásmennyiséget, amelyet az emberiség felhalmozott. A könnyű hozzáférés azonban nem jelenti egyben ennek a tudásnak a használhatóságát. Az információ mennyisége rendkívül megnehezítette találni bármit, ami pontos, releváns és kiváló minőségű. Sőt, az információs túlterheltség legtöbbünkre kifejezetten nyomasztóan hat.

A mi időnk nem végtelen

Ebben az irdatlan adattengerben hihetetlenül sok időbe telik az értékes és érvényes információ felkutatása. Ráadásul, azok számára, akik nem eléggé járatosak a témában, nehézséget okoz megtalálni a megbízható forrásokat, értékelni a tájékoztatás helyességét és minőségét. Olyan megbízható szakemberekre – tudáskurátorokra – van szükség, akik biztos kézzel szűrik, értékelik és ellenőrzik az adatokat, hozzáértő módon válogatják ki a témához releváns és érvényes információkat.

Tudás és tapasztalat – a tudáskurátor szerepe

Egy múzeumban a kurátor a legjobb tudása és tapasztalata alapján dönt a művészeti alkotások megjelenítéséről, hogy melyek a leginkább érdekes, releváns és reprezentatív darabok. A tudáskurátor hasonlóképpen a szakértelme és tapasztalata alapján kutatja fel, rostálja meg, értékeli és rendezi a fellelhető információkat. Ezek a fontos lépések teszik igazán hasznossá a tudáskurátor munkáját, ahogy a formátlan adatok értelmet nyernek. Ez azt jelenti, hogy a tudáskurátorok ritkán hoznak létre saját tartalmat, hanem a meglévő információkat szervezik és rendezik össze megbízható és értékteremtő módon.

Az összegyűjtött tudás darabjaiból talán összeáll egy kép a kíváncsi ember számára.

Regisztrálj most ingyen és olvasd el az ajándék cikkösszefoglalót! Peter F. Drucker: Önmagunk menedzselése





Ezeket se hagyd ki
Martin Seligman: Tanult optimizmus
Heidi Grant Halvorson: A második lehetőség arra, hogy jó benyomást tegyünk
Martin Ihrig, Ian MacMillan: A vállalati missziót meghatározó tudás menedzselése
Herminia Ibarra: A hitelességi paradoxon
Nathan Furr, Jeffrey H. Dyer: Vezesd csapatodat az ismeretlenbe!
Havi ingyenes letöltésünk
Michael E. Porter, Mark R. Kramer: Közös értékek létrehozása
Michael E. Porter, Mark R. Kramer: Közös értékek létrehozása
Akik regisztrálnak a webshopba ITT vagy hírlevéllel együtt ITT, azok letölthetik ezt az ingyenes cikkösszefoglalót vagy választhatnak egyet kínálatunkból. Regisztráció után a cikkösszefoglaló online olvasható vagy letölthető INNEN vagy a profiladatoknál.
Partnereink
Mfor Menedzsment fórum Piac és Profit CHN