Daniel H. Pink: Motiváció 3.0
Típus: Könyvösszefoglaló
Ár: 1,270Ft
Nettó: 1,000Ft
gift

Miért dolgoznak emberek akár fizetség nélkül is lelkesen, szívesen és jól? Mert maga a munkavégzés, a feladatmegoldás öröme ösztönzi őket. Pink könyvében azt javasolja, hogy fel kell hagyni a büntetés-jutalom külső ösztönzéssel.

Pink 2009-ben megjelent, a New York Times bestseller listáját is vezető könyve, a jelenleg használt külső ösztönzésen alapuló rendszerek hibájára hívja fel a figyelmet. A komplex, heurisztikus, tudásalapú munkavégzés ösztönzésére külső ösztönzők nem alkalmasak. Ilyen esetben a dolgozók önállóságára, szakmai igényességére és céltudatosságára lehet csak alapozni. Belső motivációjuk fogja őket sarkallni a feladat eredményes elvégzésére, jutalmat maga a jól elvégzett munka adja számukra.

A munkáltató annyit tehet, hogy a munkakörülményeket, a munkaszervezését és irányítását úgy alakítja át, hogy az lehetővé tegye és támogassa a heurisztikus feladatok sikeres elvégzését. Ennek persze alapfeltétele, hogy a dolgozó olyan fizetést kapjon, amiből gond nélkül megél.

Daniel H. Pink: Drive: The Surprising Truth About What Motivates Us – A tömör könyvösszefoglalóból gyorsan kiderül, miért működik egy Motiváció 3.0-ás ösztönző rendszer.
 

Írd meg a véleményed!

A neved:


A véleményed:
Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Az összefoglaló: Nem-tetszett           Tetszett

Másold be a lenti kódot:Címkék: önismeret, menedzsment,
Ezeket se hagyd ki
Martin Seligman: Tanult optimizmus
Heidi Grant Halvorson: A második lehetőség arra, hogy jó benyomást tegyünk
Martin Ihrig, Ian MacMillan: A vállalati missziót meghatározó tudás menedzselése
Herminia Ibarra: A hitelességi paradoxon
Nathan Furr, Jeffrey H. Dyer: Vezesd csapatodat az ismeretlenbe!
Havi ingyenes letöltésünk
Michael E. Porter, Mark R. Kramer: Közös értékek létrehozása
Michael E. Porter, Mark R. Kramer: Közös értékek létrehozása
Akik regisztrálnak a webshopba ITT vagy hírlevéllel együtt ITT, azok letölthetik ezt az ingyenes cikkösszefoglalót vagy választhatnak egyet kínálatunkból. Regisztráció után a cikkösszefoglaló online olvasható vagy letölthető INNEN vagy a profiladatoknál.
Partnereink
Mfor Menedzsment fórum Piac és Profit CHN