Dwayne Spradlin: Vajon a megfelelő problémán dolgozunk?
Típus: Cikkösszefoglaló
Ár: 489Ft
Nettó: 385Ft
gift

„Ha egy órám lenne a Föld megmentésére, 59 percet ebből a probléma definiálására fordítanék, egyet pedig a megoldására” – mondta Einstein.

Hogyan érjük el, hogy a megfelelő problémával foglalkozzunk? Az InnoIncentive által kidolgozott problémafeltáró módszer, a challenge-driven innovation segítségével a probléma mélyére nézhetünk! Határozzuk meg, mit, miért, és hogyan oldjunk meg! Vonjuk be a vállalat számos részlegét és dolgozóját és aknázzuk ki a vállalaton kívüli intellektuális tőkét is! Ez adja a módszer esszenciáját.

Az egyre nagyobb sikerrel alkalmazott kérdéssor négy lépéssel vezet keresztül a probléma meghatározás folyamatán. Feltárja, vajon tényleg szükséges-e a megoldás, illetve hogy a megfelelő módon határoztuk-e meg a megoldandó problémát, hiszen a kulcs ebben rejlik. A szükséges erőforrások, szakemberek felmérése után közzétehető a helyes problémadefiníció, amely számos egyedi és innovatív megoldás kidolgozására ösztönözhet.

Dwayne Spradlin: Are You Solving the Right Problem? című cikkösszefoglalóból ismerd meg, a négylépéses problémafeltáró módszer hasznát!

Írd meg a véleményed!

A neved:


A véleményed:
Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Az összefoglaló: Nem-tetszett           Tetszett

Másold be a lenti kódot:Címkék: intuíció, döntéshozatal, folyamatok,
Ezeket se hagyd ki
Martin Seligman: Tanult optimizmus
Heidi Grant Halvorson: A második lehetőség arra, hogy jó benyomást tegyünk
Martin Ihrig, Ian MacMillan: A vállalati missziót meghatározó tudás menedzselése
Herminia Ibarra: A hitelességi paradoxon
Nathan Furr, Jeffrey H. Dyer: Vezesd csapatodat az ismeretlenbe!
Havi ingyenes letöltésünk
Michael E. Porter, Mark R. Kramer: Közös értékek létrehozása
Michael E. Porter, Mark R. Kramer: Közös értékek létrehozása
Akik regisztrálnak a webshopba ITT vagy hírlevéllel együtt ITT, azok letölthetik ezt az ingyenes cikkösszefoglalót vagy választhatnak egyet kínálatunkból. Regisztráció után a cikkösszefoglaló online olvasható vagy letölthető INNEN vagy a profiladatoknál.
Partnereink
Mfor Menedzsment fórum Piac és Profit CHN