Mi EZ ÉS KIK VAGYUNK?

A Tudáskurátor a 21. század válogatott üzleti és vezetői tudását adja. Ragadd meg a lényeget!

A tudaskurator.hu weboldalon a szélesen értelmezett menedzsment irodalomból válogatott könyvek és cikkek rövid tartalmi összefoglalóit találod. A publikálás rendje szerint heti egy könyv és két cikk összefoglalója jelenik meg.

A könyvösszefoglalók terjedelme egységesen öt oldal, a cikkeké két oldal, pdf formátumban.

Egy könyvösszefoglaló ára 1000 Ft+ÁFA, a cikkösszefoglaló ára 385 Ft+ÁFA.

Az egyedileg megvásárolt tömörítvények személyes példányát a fizetés megérkezését követően email mellékletként pdf formátumban kapod meg.

A tömör tartalmi összefoglaló az eredeti mű lényegének korrekt ismertetésére törekszik. Nem értékel, nem minősít, nem véleményez, nem ad hozzá saját gondolatot. A tartalmi összefoglaló nem helyettesíti az eredeti művet, ezért a téma teljes megismerése érdekében javasoljuk az eredeti művek elolvasását! A Tudáskurátor tevékenysége során megfelel a rá vonatkozó érvényes jogi szabályozásnak, a létrehozott tartalmi összefoglalók szerzői jogi helyzete rendezett.

A Tagság
A Tagság a Tudáskurátor webáruház kényelmi szolgáltatása, amely kedvező áron teszi lehetővé számodra a legújabb publikációk azonnali elérését. Az új megjelenéseken felül a tagok a régebbi kiadványainkból is válogathatnak.

A tagság általános leírása
A Tudáskurátor webáruház regisztrált felhasználójaként jelenleg egyéves Arany Tagság, egyéves Ezüst Felhő Tagság és féléves Ezüst Felhő Tagság érhető el. Ezenfelül választható az Online Enter belépő csomag, amellyel két hétig ismerkedhetsz a tagsággal járó előnyökkel.

Személyes lista
A tagság időtartama alatt egy személyes listára – polcra – rendezve látod az általad elérhető összefoglalókat. A polcra kétféleképpen kerülnek fel a termékek. A rendszer azonnal és automatikusan ráteszi neked a frissen megjelent publikációkat, felülre mindig az újabbat. Te pedig a választható összefoglalókat teheted rá a polcodra. A számodra elérhető könyv- és cikkösszefoglalókat tartalmazó listáról szabadon választhatod ki a téged érdeklő publikációkat és teheted rá a saját, személyes polcodra. A polcod a tagsági módodnak megfelelően tartalmaz szabad helyeket. A személyes polcodon található összefoglalókat – az előfizetés teljes időtartama alatt – bármikor kényelmesen elérheted, korlátozás nélkül olvashatod vagy – Arany tagság esetén – letöltheted. Fontos tudnivaló, hogy a személyes lista nem módosítható, azaz termékek nem cserélhetők a polcodon.

Arany Tagság
Az egyéves Arany Tagság teljes elérést nyújt számodra. A Tudáskurátor tömörkönyv-tárának valamennyi összefoglalóját korlátozás nélkül megnézheted, olvashatod vagy pdf formában letöltheted. A tagságod egyéves időtartama alatt 52 könyv és 104 cikk összefoglalója jelenik meg, amelyeket azonnal, kényelmesen elérsz. A legteljesebb szolgáltatást nyújtó Arany Tagság egyéves díja 62.205 Ft+ÁFA.

Ezüst Felhő Tagság
Az egyéves Ezüst Felhő Tagság teljes online elérést nyújt számodra. A Tudáskurátor tömörkönyv-tárának valamennyi összefoglalóját korlátozás nélkül megnézheted és bármikor olvashatod. A tagságod egyéves időtartama alatt 52 könyv és 104 cikk összefoglalója jelenik meg, amelyeket azonnal, kényelmesen elérsz. A teljes online elérést nyújtó Ezüst Felhő Tagság egyéves díja 38.583 Ft+ÁFA.

Ezüst Felhő Tagság – Féléves
A féléves Ezüst Felhő Tagság online elérést nyújt számodra. A betekintés funkció segítségével valamennyi termékünkbe belenézhetsz. A Tudáskurátor tömörkönyv-tárának fele a tied. Ez azt jelenti, hogy az eddig kiadott összefoglalóiból szabadon válogathatsz, amíg el nem éred a készlet 50%-át. A tagságod féléves időtartama alatt 26 könyv és 52 cikk összefoglalója jelenik meg, amelyeket azonnal, kényelmesen elérsz. Az online elérést nyújtó Ezüst Felhő Tagság féléves díja 22.835 Ft+ÁFA.

Online Enter
Az Online Enter belépőcsomag kéthetes online elérést nyújt számodra. Tizennégy napig ismerkedhetsz a Tudáskurátor Tagság előnyeivel. A betekintés funkció segítségével valamennyi termékünkbe belenézhetsz. A kéthetes időszakban 2 könyv és 4 cikk összefoglalója jelenik meg, amelyeket azonnal, kényelmesen elérsz. Ezenfelül a Tudáskurátor eddig kiadott összefoglalóiból további 4 könyv és 8 cikk összefoglalóját választhatod tetszés szerint. A kéthetes online elérést nyújt Online Enter belépőcsomag díja 3.858 Ft+ÁFA.

Hogyan lehetek Tudáskurátor Tag?

Tagsági mód választása
A Tudáskurátor webáruház regisztrált felhasználójaként az ’Tag leszek’ gomb megnyomásával indítod el az eljárást. Az ’ez kell nekem’ gomb megnyomásával kiválasztod a megjelenő tagsági módok közül a neked tetszőt és a megjelenő ’bevásárlókosár’-nál – ha figyelmesen ellenőrizted – a ’Pénztár’ gombra kattintasz.

A fizetési folyamat
A fizetési folyamat első állomása a bejelentkezés, ami csak akkor érdekes, ha épp nem vagy még bejelentkezve, egyébként a rendszer átugorja. Fent van egy folyamatjelző, amely színesen mutatja, épp hol tartasz a fizetési eljárásban.
A 2. lépésnél meg kell adnod a számlázási címed és a vásárlással kapcsolatos ügyintézéshez esetleg szükséges telefonos elérhetőséged, vagy ha már megadtad, akkor módosíthatod. (A telefonos elérhetőség azért szükséges, mert – nem is hinnéd milyen gyakran – előfordul, hogy valaki rosszul adja meg az email címét. Fizet, de nem kap semmit és nem is tudja miért. Ezt mi is látjuk és akkor fel tudjuk venni veled a kapcsolatot, hogy rendezni tudjuk a helyzetet. Csak a vásárlással kapcsolatban keresünk, ha szükséges, semmilyen más célból nem hívunk és természetesen senki másnak nem adjuk ki az elérhetőséged.) Egyébként, amíg le nem zárod az eljárást, később is visszatérhetsz és módosíthatod az adatokat. Ez a többi pontra is igaz.

A 3. pont a fizetési mód megadása, ahol kiválaszthatod, hogy bankkártyával (PayU) fizetsz – akkor a folyamat végén azonnal hozzáférsz a termékekhez – vagy pedig átutalással egyenlíted ki a vásárlás összegét, akkor a terméket az átutalás megérkezésétől számított 24 órán belül kapod meg. Ha elolvastad és megértetted a szerződési feltételeket, akkor kipipálod, majd a ’Tovább’ gombra kattintva jutsz a folyamat következő és egyben utolsó állomására.

Végül a 4. pontban még egyszer ellenőrzöd a rendelésedet, és ha kell, akkor visszalépsz és módosítasz. Ha nem, akkor a ’Rendelésed megerősítése’ gomb megnyomásával véglegesíted a rendelésed. A rendszer értesít a sikeres rendelésről és emailt küld.

A webáruház használata tagként
Ha bejelentkezel a Tudáskurátor webáruházba, akkor a baloldalt látható ’Polcom’ feliratú gombra kattintva jön elő a fentebb már tárgyal dupla osztású lista, a te személyes polcod. Felette a választható termékek listája látható.
A betekintési funkciót a választható termékek listáján jobboldalt található ikonra kattintva érheted el. A betekintő ablak alján lévő ’ez kell nekem’ gombra kattintva teszed rá a személyes előfizetői polcodra a kiválasztott összefoglalót.
Ha választható termékek listáján kattintasz egy összefoglaló nevére, akkor a terméklapra jutsz ahol elolvashatod a rövid ismertetőt, majd az ’ez kell nekem’ gombra kattintva teszed rá a személyes előfizetői polcodra a kiválasztott összefoglalót.
A személyes előfizetői polcodon lévő összefoglalókat – az előfizetés teljes időtartama alatt – bármikor kényelmesen elérheted, korlátozás nélkül olvashatod vagy – Arany tagság esetén – letöltheted.
Fontos tudnivaló, hogy a személyes lista nem módosítható, azaz a kiválasztott termékek nem cserélhetők a polcodon.

A tömörkönyv-tár és a munkaközösség

Az alapító kurátorok – Varga Tamás, Somogyi Krisztina és Lengyel Emőke – válogatják a szélesen értelmezett menedzsment irodalom tengernyi kiadványából az angol és magyar nyelvű könyveket és cikkeket. A válogatás során nemcsak saját tudásukra és tapasztalatukra építenek, hanem jónéhány szakemberrel, szaktekintéllyel konzultálnak, akik egy-egy terület specialistái. Reméljük, hogy az épülő tudásközösségnek is lesznek olyan aktív tagjai, akik javaslatokat tesznek érdekes és fontos könyvekre és cikkekre.
A kiválasztott könyvekből és a cikkekből a summázók rövid tartalmi összefoglalókat készítenek. A könyv összefoglalók terjedelme egységesen öt oldal, a cikkeké két oldal, pdf formátumban. Heti rendszerességgel jelennek meg publikációk. Ezek a publikált összefoglalók alkotják a Tudáskurátor gyűjteményt. A vezetői tudás válogatott gyűjteménye, a tömörkönyv-tár.

A Tudáskurátor meséje

Végtelennek tűnő tanulási lehetőségek

A tanulási lehetőségek az információs korban végtelennek tűnnek. Az internet segítségével bárki elérheti azt a hatalmas tudásmennyiséget, amelyet az emberiség felhalmozott. A könnyű hozzáférés azonban nem jelenti egyben ennek a tudásnak a használhatóságát. Az információ mennyisége rendkívül megnehezítette találni bármit, ami pontos, releváns és kiváló minőségű. Sőt, az információs túlterheltség legtöbbünkre kifejezetten nyomasztóan hat.

A mi időnk nem végtelen

Ebben az irdatlan adattengerben hihetetlenül sok időbe telik az értékes és érvényes információ felkutatása. Ráadásul, azok számára, akik nem eléggé járatosak a témában, nehézséget okoz megtalálni a megbízható forrásokat, értékelni a tájékoztatás helyességét és minőségét. Olyan megbízható szakemberekre – tudáskurátorokra – van szükség, akik biztos kézzel szűrik, értékelik és ellenőrzik az adatokat, hozzáértő módon válogatják ki a témához releváns és érvényes információkat.

Tudás és tapasztalat – a tudáskurátor szerepe

Egy múzeumban a kurátor a legjobb tudása és tapasztalata alapján dönt a művészeti alkotások megjelenítéséről, hogy melyek a leginkább érdekes, releváns és reprezentatív darabok. A tudáskurátor hasonlóképpen a szakértelme és tapasztalata alapján kutatja fel, rostálja meg, értékeli és rendezi a fellelhető információkat. Ezek a fontos lépések teszik igazán hasznossá a tudáskurátor munkáját, ahogy a formátlan adatok értelmet nyernek. Ez azt jelenti, hogy a tudáskurátorok ritkán hoznak létre saját tartalmat, hanem a meglévő információkat szervezik és rendezik össze megbízható és értékteremtő módon.

Az összegyűjtött tudás darabjaiból talán összeáll egy kép a kíváncsi ember számára.

A Tudáskurátor rövid története
A tudás folyton elavulttá teszi önmagát, amely azt eredményezi,  hogy a tegnapi fejlett tudás holnapra tudatlansággá válik. (Peter Drucker)

Mindhárom tulajdonos – Varga Tamás, Somogyi Krisztina és Lengyel Emőke – tudásfrissítő üzleti coach, akik ugyanabban a coach iskolában szívták magukba ennek a szakmának a szellemiségét. Az üzleti coach iskola tanárai – Baracskai Zoltán, Mérő László, Nahalka István, Síklaki István és Velencei Jolán – maradandó tudatmódosítást idéztek elő a hallgatókban. A tudásfrissítő coach, amikor döntéshozókkal dolgozik, gyakran dob be az adott kontextusba illeszkedő tudást. Olyan ötleteket, új gondolatokat vagy ismereteket, módszereket, amelyek ott és akkor nemcsak érvényesek, hanem továbblendíthetik a vezető gondolkodását. A tudásfrissítő coach ezért folyamatosan böngészi a tudásforrásokat, új és érvényes gondolatok, friss tudás után kutatva.

A Tudáskurátor gondolata 2012 nyarán fogant meg Varga Tamás fejében, aki arra gondolt, hogy ezt a felhalmozott tudást nemcsak egy coaching folyamat során, hanem más formában is érdemes lenne megosztani az érdeklődőkkel; azokkal, akiknek ez a tudás hasznos lehet. Ráadásul, erre a tudásbázisra egy olyan tudásközösség épülhet, ahol a közös értelmezés még inkább erősíti a tudás hasznosíthatóságát. 2012 őszén számos beszélgetésben alakult ez az elképzelés, és ekkor jött az ötlet, hogy az egészet a kurátor fogalma köré rendezzük. Ősszel dőlt el az is, hogy ez a tevékenység egy vállalkozás keretében fog folytatódni és 2012. december 12-én Varga Tamás Somogyi Krisztinával létrehozta a társulást. 2013 elején a csapat Lengyel Emőkével bővült és hárman együtt formálták tovább a gondolatot, amíg mai alakját elnyerte. A Tudáskurátor Facebook oldala 2013. április 20-án, a tudaskurator.hu weboldal 2013. május 10-én nyílt meg.

"Akkor lenne igazán jó dolog könyvet venni, ha a könyvvel együtt megvehetnénk azt az időt is, amikor elolvassuk"  - (Arthur Schopenhauer)

Mi a Tudáskurátor alapítói azt reméljük, hogy a szélesen vett menedzsment irodalomból válogatott könyvek és cikkek tömör összefoglalóival hozzájárulhatunk mások sikeréhez, boldogulásához. Tudjuk, hogy egy könyv summája nem pótolja az eredeti művet. Még akkor sem, ha korrekten visszaadja a forrás fő mondanivalóját. Azt gondoljuk ugyanakkor, hogy a magyar nyelvű tartalmi összefoglalók nemcsak jelentős időt és energiát takarítanak meg azoknak, akik lépést szeretnének tartani az új gondolatokkal, hanem sokaknak jelent előnyt az is, hogy mindezt az anyanyelvükön olvashatják.

Utolsó módosítás: 2013.11.26.

Ezeket se hagyd ki
Martin Seligman: Tanult optimizmus
Heidi Grant Halvorson: A második lehetőség arra, hogy jó benyomást tegyünk
Martin Ihrig, Ian MacMillan: A vállalati missziót meghatározó tudás menedzselése
Herminia Ibarra: A hitelességi paradoxon
Nathan Furr, Jeffrey H. Dyer: Vezesd csapatodat az ismeretlenbe!
Havi ingyenes letöltésünk
Michael E. Porter, Mark R. Kramer: Közös értékek létrehozása
Michael E. Porter, Mark R. Kramer: Közös értékek létrehozása
Akik regisztrálnak a webshopba ITT vagy hírlevéllel együtt ITT, azok letölthetik ezt az ingyenes cikkösszefoglalót vagy választhatnak egyet kínálatunkból. Regisztráció után a cikkösszefoglaló online olvasható vagy letölthető INNEN vagy a profiladatoknál.
Partnereink
Mfor Menedzsment fórum Piac és Profit CHN