Daniel Goleman: Fókusz – a kiválóság rejtett hajtóereje
Típus: Könyvösszefoglaló
Ár: 1,270Ft
Nettó: 1,000Ft
gift
Daniel Goleman könyve nemcsak a tökéletes fókuszállapot és összpontosítás elsajátításáról, de az ehhez szükséges empatikus képesség fontosságáról, az önkontroll fejlesztéséről is szól. A hatékony vállalatvezetéshez mindez elengedhetetlen.
 
A kognitív tudományok többek között a koncentrációt, a szelektív figyelmet, az elme éberségét, a tudatosságot, illetve figyelmünk befelé irányítását vizsgálják. A könyv szerzője szerint önismeret és önkontroll nélkül nincs sikeres élet- és vállalatvezetés, figyelmünk megfelelő irányba terelése és megtartása nélkül viszont az önismeret elérése is lehetetlen.

Az önismeret önfegyelemhez vezet, ami ma úgy látszik, hogy sokkal fontosabb a sikeres munkában és életvezetésben, mint maga az IQ. A befelé figyelés mellett a másokra való figyelem, az empátia elengedhetetlen a napi életben és a vezetésben is. A nagyobb rendszerekben, a társadalomban való eligazodás a figyelem harmadik eleme, ami nélkül nem élhetünk, és nem lehetünk hatékony vezetők sem. A sikerre törekvő vezetőknek érdemes az ún. belső, külső és az empatikus figyelem fejlesztésére és azok egyensúlyban tartására összpontosítaniuk.

Daniel Goleman: Focus The Hidden Driver of Excellence c. könyvösszefoglaló ezekre a témákra koncentrál élvezetes stílusban. Olvasd el!

Írd meg a véleményed!

A neved:


A véleményed:
Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Az összefoglaló: Nem-tetszett           Tetszett

Másold be a lenti kódot:Címkék: fejlesztés, emberek vezetése, együttműködés,
Ezeket se hagyd ki
Martin Seligman: Tanult optimizmus
Heidi Grant Halvorson: A második lehetőség arra, hogy jó benyomást tegyünk
Martin Ihrig, Ian MacMillan: A vállalati missziót meghatározó tudás menedzselése
Herminia Ibarra: A hitelességi paradoxon
Nathan Furr, Jeffrey H. Dyer: Vezesd csapatodat az ismeretlenbe!
Havi ingyenes letöltésünk
Michael E. Porter, Mark R. Kramer: Közös értékek létrehozása
Michael E. Porter, Mark R. Kramer: Közös értékek létrehozása
Akik regisztrálnak a webshopba ITT vagy hírlevéllel együtt ITT, azok letölthetik ezt az ingyenes cikkösszefoglalót vagy választhatnak egyet kínálatunkból. Regisztráció után a cikkösszefoglaló online olvasható vagy letölthető INNEN vagy a profiladatoknál.
Partnereink
Mfor Menedzsment fórum Piac és Profit CHN