Baracskai Zoltán, Velencei Jolán: Követő nélkül nincs vezető
Típus: Könyvösszefoglaló
Ár: 1,270Ft
Nettó: 1,000Ft
gift

A szerzőpáros töményen megfogalmazott könyvében mindarra felhívja az e-korszak vezetőjének figyelmét, amire ebben az új, tudásalapú, másként működő világban figyelnie kell, ha tudásalkotó céget akar vezetni.

Az új tudás a régi ablakon át nem látható, nem olvasható ki excel táblákból, csak intuícióval sejthető meg, vízióként írható le, de nem paraméterezhető. A vezető karizmája kell ahhoz, hogy a többiek higgyenek benne, kövessék, a megálmodott értéket (mit), segítsenek neki megvalósítani (hogyan). Az e-vezetőnek strukturálatlan problémákra kell megoldást találnia. Nem a legjobb megoldást keresi - azt honnan is tudná - hanem az első elfogadható megoldást választja.

A tudásalkotó cégnél a profi vezető nagy tudású kollégákkal dolgozik, őket nem utasítja, hanem arra kíváncsi,  hogy  ők mondják meg  neki, miként valósíthatja meg saját vízióit. Ezek az okos emberek akkor hozzák ki magukból a legtöbbet, ha élvezik, amit csinálnak, belső motivációból teszik.
Baracskai Zoltán, Velencei Jolán: Követő nélkül nincs vezető című könyvösszefoglalója képet ad az e-korszaki vezetés dillemáiról.

Írd meg a véleményed!

A neved:


A véleményed:
Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Az összefoglaló: Nem-tetszett           Tetszett

Másold be a lenti kódot:Címkék: intuíció, menedzsment, leadership, döntéshozatal,
Ezeket se hagyd ki
Martin Seligman: Tanult optimizmus
Heidi Grant Halvorson: A második lehetőség arra, hogy jó benyomást tegyünk
Martin Ihrig, Ian MacMillan: A vállalati missziót meghatározó tudás menedzselése
Herminia Ibarra: A hitelességi paradoxon
Nathan Furr, Jeffrey H. Dyer: Vezesd csapatodat az ismeretlenbe!
Havi ingyenes letöltésünk
Michael E. Porter, Mark R. Kramer: Közös értékek létrehozása
Michael E. Porter, Mark R. Kramer: Közös értékek létrehozása
Akik regisztrálnak a webshopba ITT vagy hírlevéllel együtt ITT, azok letölthetik ezt az ingyenes cikkösszefoglalót vagy választhatnak egyet kínálatunkból. Regisztráció után a cikkösszefoglaló online olvasható vagy letölthető INNEN vagy a profiladatoknál.
Partnereink
Mfor Menedzsment fórum Piac és Profit CHN