Richard H. Thaler, Cass R. Sunstein: Ösztökélés
Típus: Könyvösszefoglaló
Ár: 1,270Ft
Nettó: 1,000Ft
gift
Liberális paternalizmussal az emberi gyarlóság ellen? S mindezeket az emberek érdekében? Lehetséges lenne? Hát persze! Ilyen az automatikus adóbevallás is!
 
Thaler professzor több mint harminc éve kutatja az emberek logikátlan cselekedeteit, halogatásait, döntésképtelenségeit, rossz döntéseit, aminek legtöbbször tudatában sincsenek. Mivel az emberek nehezen változtathatók meg, a két szerző azt ajánlja, hogy döntéseik előkészítéséhez az állam, a döntéshozók használják fel azokat az apró ösztökélő eszközöket, amelyekkel segíthetik a vásárlók, az állampolgárok jobb döntését.

Választástervezésnek hívják azt a folyamatot, amely figyelembe veszi, és igyekszik kiküszöbölni az emberi gyarlóság mindennapi megnyilvánulásait. A könyv szerzői szerint az élet minden területén jól meggondolt választástervezést kell alkalmazni, amely megfelelő irányba tereli döntéseinket, javítja életminőségünket és jóllétünket anélkül, hogy választási szabadságunk csorbulna. Ez az úgynevezett liberális paternalizmus. 

Richard H. Thaler, Cass R. Sunstein: Nudge c. könyvösszefoglalója ezzel a nagyon fontos fogalommal ismertet meg. Ne hagyd ki!

Írd meg a véleményed!

A neved:


A véleményed:
Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Az összefoglaló: Nem-tetszett           Tetszett

Másold be a lenti kódot:



Címkék: emberek vezetése, hatékonyság, paradigma váltás,
Ezeket se hagyd ki
Martin Seligman: Tanult optimizmus
Heidi Grant Halvorson: A második lehetőség arra, hogy jó benyomást tegyünk
Martin Ihrig, Ian MacMillan: A vállalati missziót meghatározó tudás menedzselése
Herminia Ibarra: A hitelességi paradoxon
Nathan Furr, Jeffrey H. Dyer: Vezesd csapatodat az ismeretlenbe!
Havi ingyenes letöltésünk
Michael E. Porter, Mark R. Kramer: Közös értékek létrehozása
Michael E. Porter, Mark R. Kramer: Közös értékek létrehozása
Akik regisztrálnak a webshopba ITT vagy hírlevéllel együtt ITT, azok letölthetik ezt az ingyenes cikkösszefoglalót vagy választhatnak egyet kínálatunkból. Regisztráció után a cikkösszefoglaló online olvasható vagy letölthető INNEN vagy a profiladatoknál.
Partnereink
Mfor Menedzsment fórum Piac és Profit CHN