Dan Ariely: Kiszámíthatóan irracionális
Típus: Könyvösszefoglaló
Ár: 1,270Ft
Nettó: 1,000Ft
gift
Egy sörözőben egyedül ülsz egy asztalnál, és a választékot ismerve rendelsz sört a pincérnél. Vajon ugyanezt a sört rendelnéd akkor is, ha egy baráti társasággal ülnél, és mindenki hangosan adná le a rendelését?

Dan Ariely szerint társaságban nagy valószínűséggel más sörfajtát választanál, mivel szeretnél jó színben feltűnni a barátaid előtt. Ez még akkor is igaz ránk, ha ennek eredményeképp nem éppen a kedvenc sörünk kerül elénk. Irracionális a döntésünk ez esetben? Bizonyára. És kiszámítható? Igen, mivel az ilyen és ehhez hasonló döntéseinkből nem tanulunk, és később is hasonlóan cselekszünk.
Az emberi természet jellegzetességeiből fakadóan sokszor hozunk olyan döntéseket, amelyek külső ráhatások és belső megfontolások következtében irracionálisnak tekinthetők. De mivel ismételten előfordulnak, kiszámíthatóvá és érthetővé tehetjük az ezek hátterét alkotó hatásmechanizmusokat.

Olvasd el Dan Ariely: Kiszámíthatóan irracionális című izgalmas bestsellerének ötoldalas magyar nyelvű könyvösszefoglalóját és megtudod hogyan hasznosítsd ezt a tudást az üzleti világban.

Írd meg a véleményed!

A neved:


A véleményed:
Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Az összefoglaló: Nem-tetszett           Tetszett

Másold be a lenti kódot:Címkék: intuíció, önismeret, hirdetés,
Ezeket se hagyd ki
Martin Seligman: Tanult optimizmus
Heidi Grant Halvorson: A második lehetőség arra, hogy jó benyomást tegyünk
Martin Ihrig, Ian MacMillan: A vállalati missziót meghatározó tudás menedzselése
Herminia Ibarra: A hitelességi paradoxon
Nathan Furr, Jeffrey H. Dyer: Vezesd csapatodat az ismeretlenbe!
Havi ingyenes letöltésünk
Michael E. Porter, Mark R. Kramer: Közös értékek létrehozása
Michael E. Porter, Mark R. Kramer: Közös értékek létrehozása
Akik regisztrálnak a webshopba ITT vagy hírlevéllel együtt ITT, azok letölthetik ezt az ingyenes cikkösszefoglalót vagy választhatnak egyet kínálatunkból. Regisztráció után a cikkösszefoglaló online olvasható vagy letölthető INNEN vagy a profiladatoknál.
Partnereink
Mfor Menedzsment fórum Piac és Profit CHN