Francis Fukuyama: Bizalom
Típus: Könyvösszefoglaló
Ár: 1,270Ft
Nettó: 1,000Ft
gift

Van-e a tőkeként befektethető anyagi és szellemi javaknál fontosabb, ami meghatározza a gazdaság teljesítményét? Fukuyama szerint ezeknél fontosabb a bizalmon alapuló spontán társas készség, a társadalmi tőke.

Ezt nem bankban tartják, ezt nem lehet hitelre felvenni, egyetemen megtanulni, ennek gyökerei az egyes országok hosszú távú történelmi fejlődésében keresendők. Fukuyama bemutatja a társadalmi tőke és a bizalomszint hatását az egyes országok gazdasági teljesítményére. Nemcsak a különbségekre, de a kevéssé ismert hasonlóságokra és a történelmi körülményekre is rávilágít.

Dél-olasz családi kötelékek; japán mamutvállalatok; francia állami bürokraták; kínai kereskedők; amerikai munkás a futószalag mellett. Látszólag egymástól független tényezők a globalizált világgazdaságban, ám Fukuyama 600 oldalas könyve mesterien világít rá egy olyan közös tényezőre, amely szerinte a gazdasági teljesítmény színvonalát is meghatározza. Ez a társadalmi tőke, a bizalom szintje. Öt oldalas könyvösszefoglalónkból megismerheted Fukuyama elméletét.

Írd meg a véleményed!

A neved:


A véleményed:
Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Az összefoglaló: Nem-tetszett           Tetszett

Másold be a lenti kódot:Címkék: termelékenység, globális üzlet, trendek,
Ezeket se hagyd ki
Martin Seligman: Tanult optimizmus
Heidi Grant Halvorson: A második lehetőség arra, hogy jó benyomást tegyünk
Martin Ihrig, Ian MacMillan: A vállalati missziót meghatározó tudás menedzselése
Herminia Ibarra: A hitelességi paradoxon
Nathan Furr, Jeffrey H. Dyer: Vezesd csapatodat az ismeretlenbe!
Havi ingyenes letöltésünk
Michael E. Porter, Mark R. Kramer: Közös értékek létrehozása
Michael E. Porter, Mark R. Kramer: Közös értékek létrehozása
Akik regisztrálnak a webshopba ITT vagy hírlevéllel együtt ITT, azok letölthetik ezt az ingyenes cikkösszefoglalót vagy választhatnak egyet kínálatunkból. Regisztráció után a cikkösszefoglaló online olvasható vagy letölthető INNEN vagy a profiladatoknál.
Partnereink
Mfor Menedzsment fórum Piac és Profit CHN