Roger L. Martin: A vevőorientált kapitalizmus kora
Típus: Cikkösszefoglaló
Ár: 489Ft
Nettó: 385Ft
gift

Kiknek az érdeke az elsődleges a kapitalizmusban?  - teszi fel a kérdést Roger Martin, világhírű kanadai professzor. Eljött  a vevők kora...

Sokat hivatkozott cikkében Martin arra jut, hogy ma a fogyasztói kapitalizmusról kell beszéljünk. Amióta a tulajdon és az irányítás szétvált a kapitalizmusban a cégvezetők és a tulajdonosok érdekeit nem könnyű összekapcsolni. A menedzserek gyakran előtérbe helyezték saját érdeküket, ezt korrigálandó a 70-es évektől a részvényesek érdekeinek képviselete vált az elsődleges vállalati céllá. A vezetőket részvényopciókkal ösztönözték erre. Ez azonban a rövidtávú érdekek oltárán feláldozta a cégek hosszú távú eredményes működését.
Martin kutatásai alapján azt bizonyítja, hogy hosszútávon azok a cégek a legeredményesebbek, amelyek a vevők érdekeit tekintik a cég működésének legfontosabb céljának.  Ezért beszél fogyasztói kapitalizmusról. Végső soron persze a tulajdonosok nyernek akkor is, ha nem az ő érdekük, hanem a fogyasztóké áll elsőként a cégek működésének céljában. Azért a kapitalizmus továbbra is a kapitalistáké!

Írd meg a véleményed!

A neved:


A véleményed:
Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Az összefoglaló: Nem-tetszett           Tetszett

Másold be a lenti kódot:Címkék: menedzsment, vevők, trendek,
Ezeket se hagyd ki
Martin Seligman: Tanult optimizmus
Heidi Grant Halvorson: A második lehetőség arra, hogy jó benyomást tegyünk
Martin Ihrig, Ian MacMillan: A vállalati missziót meghatározó tudás menedzselése
Herminia Ibarra: A hitelességi paradoxon
Nathan Furr, Jeffrey H. Dyer: Vezesd csapatodat az ismeretlenbe!
Havi ingyenes letöltésünk
Michael E. Porter, Mark R. Kramer: Közös értékek létrehozása
Michael E. Porter, Mark R. Kramer: Közös értékek létrehozása
Akik regisztrálnak a webshopba ITT vagy hírlevéllel együtt ITT, azok letölthetik ezt az ingyenes cikkösszefoglalót vagy választhatnak egyet kínálatunkból. Regisztráció után a cikkösszefoglaló online olvasható vagy letölthető INNEN vagy a profiladatoknál.
Partnereink
Mfor Menedzsment fórum Piac és Profit CHN